Záró beszámoló

ZÁRÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Az Andante Panzió hosszú távú fejlesztése a XXI. századi igények tükrében c. projekt

Kedvezményezett neve: Andante Restaurant Kft.

Projekt azonosítószám: TFC-1-1-1-2017-2017-00173       

A projekt tényleges kezdési időpontja:
2019.01.03.

A projekt tényleges zárási időpontja:
2019. 11. 12.

A projekt a terveknek megfelelően megvalósult.

Új szolgáltatások jöttek létre:

  • kerékpárkölcsönzés,
  • kerékpáros turizmus feltételrendszere kiépült (kerékpárok beszerzése, tároló létesítése);
  • vadászturisták fogadása (vadászfegyverek tárolása);
  • helyi ízek speciális kínálása – vidéki gasztronómia beépülése a kínálatunkba (eszközrendszer bővítése).
  • Korszerű technológiákat vezettünk be, úgymint a reszponzív honlapok létrehozása.

A projekt általános elvei érvényesültek:

  • a racionalizálás,
  • a folyamatok egyszerűsítése,
  • hatékonyság növelése,
  • kockázati tényezők minimalizálása.

Jelen projekt mérete kizárólag kisebb léptékű energiahatékonysági intézkedéseket tesz lehetővé, részleges nyílászáró korszerűsítés, LED világítás, alacsony energiafelhasználású eszközök beszerzése.

Valamennyi beszerzendő eszköz a maga kategóriában a felső kategóriát képviseli az energiahatékonysági szempontokon túl a teljesítmény, hatékonyság, felhasználóbarát szempontok alapján.

A projektben akadálymentes parkoló létesült 428,98m2 területen.

A projekt eredménye a térségi együttműködések katalizálása.

A projekt részletes tartalma:

A minőségi szolgáltatásnyújtás az idegenforgalomban megköveteli a megújulást, az arculatfrissítést, ami vonzóvá, attraktívvá teszi a szolgáltatóhelyet. Az Andante Panzió megújulását belső építészeti tervek alapján valósítottuk meg, a 12 szoba belső átalakítása mellett hozzájuk igazítottuk a közös tereket, közlekedőket, recepciós tereket. A külcsín mellett elsődleges a praktikum, az üzemeltetés hatékonyságának fokozása. A megújulás az alábbi építés jellegű munkákat foglalta magába: burkolás, őrségi idillt „helybehozó” fototapétázás, festés, belső szoba- és fürdőajtók cseréje, klimatizálás, lakatos munka (korlátkészítés, terasz dekorációs elem), asztalos munka (ágyak), utólagos hangszigetelés.

A szobaberendezés designváltása tartalmazta: 12 db szekrény, 12 db íróasztal, 12 db előszoba fal, tükörrel, 12 db kiegészítő bútor, bőröndpakoló, LED hangulatvilágítás, szobaszéfek beszerzését.

A praktikum megkövetelte a mosó- és szárítókonyha kialakítását, az új recepció kialakítását pedig mind gyakorlati, mind esztétikai célok is vezérelték.

Az új szolgáltatás elindításának érdekében kerékpártároló, kerékpár-szervizelő helyiséget létesítettünk, kerékpárokat szereztünk be.

A vadászok fogadásához elengedhetetlen fegyverszekrény biztosítása, beszerzése megtörtént.

 Az új mosó- és szárítógépek lehetővé teszik a 12 órán belüli ruhatisztítás vállalást vendégeink részére, ez különösen az új célcsoportoknál jelentkező igény.

A kereskedelmi egységen belül, annak közös üzemeltetésében levő vendéglátó egység szolgáltatási kapacitásbővítése és színvonalának növelése az egyik kiemelt feladatunk volt. A panzió közkedveltségéhez hozzájárul a saját vendéglő, amelynek korszerűsítése során új vendégasztalok lettek, jobb térkihasználást, vendég elhelyezést biztosítanak. Új kínáló vitrin lehetővé teszi a helyi ízek elkülönített, favorizált megjelenését. A konyhai rész hűtőkapacitása nem volt szinkronban a hűtési tárolási szükséggel, így új hűtőkamrával bővült a panzió vendéglátóegysége. A konyhatechnológia korszerűbbé vált egy hőlégkeveréses sütővel, állvánnyal, tárolóállványokkal.

Az épület energiahatékonysági beruházási elemként megvalósult az új tetőtéri ablakok, valamint a LED rendszerű világítás kialakítása. Az energia felvétellel működő eszközök esetén érvényesült a korszerű, energiatakarékos és innovatív technológiák alkalmazása.

Az információs és kommunikációs technológiai, ügyviteli és/vagy értékesítési rendszerekhez szükséges szoftver és/vagy hardware beszerzés szintén a projekt része volt, egy szerverközpont jött létre, 2 reszponzív honlap (szállás + kerékpáros tematikus) és egy kerékpáros online kölcsönzési rendszer.

Close Menu